Google start uitrol versleutelde versie naar lokale domeinen

Elke maand plaatst Google een lijstje online met alle verbeteringen die zijn doorgevoerd binnen de zoekmachine en het team wil delen met de rest wereld. De lijst van de maand december bevat in totaal 30 verbeteringen waarvan er 9 al eerder waren aangekondigd.

Wat onder andere in de lijst staat is dat Google is gestart met het uitrollen van de versleutelde versie van de zoekmachine naar lokale domeinen, in eerste instantie gaat het om Google.co.uk, Google.fr en Google.de. In oktober maakte Google bekend de zoekmachine standaard te gaan versleutelen voor alle ingelogde gebruikers met oog op privacy en bescherming. Dit ging tot op heden alleen op voor gebruikers van Google.com.

Nu is het nog niet zo dat gebruikers uit Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk standaard de versleutelde versie krijgen maar kunnen ze deze nu zelf activeren door in de adresbalk http:// te wijzigen naar https://. Momenteel werkt dit nog niet voor Google.nl, in dat geval word je nog doorgestuurd naar de Engelse versie van de zoekmachine.

Overig

Een andere verbetering die is doorgevoerd is gericht op mobiele telefoons. Het is vaak zo dat als je een website met een mobiele telefoon bezoekt je wordt doorgestuurd naar een mobiele versie van de website. Google zal nu direct in de zoekresultaten de uiteindelijke mobiele URL gaan gebruiken zodat je deze redirects kunt overslaan en direct en dus sneller op de juiste plek aankomt. Verder relevantere sitelinks, betere detectie van soft 404's en meer rich snippets. De volledige lijst met alle verbeteringen bekijk je hier.

Lees meer over: ,