Google start uitrol nieuwe navigatie inclusief nieuw logo, probeer alvast zelf uit

Google start uitrol nieuwe navigatie inclusief nieuw logo, probeer alvast zelf uit

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuw navigatiemenu dat al eerder werd gespot in diverse experimenten en waarmee de bekende zwarte balk bovenin het venster geheel komt te vervallen. Het nieuwe menu waarvan hieronder een screenshot kan geopend worden middels een icoon rechtsboven geplaatst. Na het klikken op het icoon verschijnen negen producten van Google in beeld waaronder de zoekmachine, YouTube en Google Maps, Google Play, Google+, Gmail, Google Drive en Google Agenda. Het klikken op de knop More onderin toont nog eens acht producten plus een knop om naar een aparte pagina te gaan met een overzicht van alle producten van het bedrijf.

Het nieuwe menu doet denken aan een menu dat eind 2011 tijdelijk werd doorgevoerd door Google, dit menu kon toen geopend worden door op het logo linksboven te klikken. Op dat moment kwam ook de zwarte navigatiebalk te vervallen, Google besloot echter na een paar maanden om dit menu weer te verwijderen en de zwarte balk terug te brengen.

Wat verder opvalt is dat met het nieuwe navigatiemenu ook een nieuw moderner en plat logo van Google is geplaatst op de homepage van de zoekmachine evenals linksboven op de pagina met zoekresultaten. Dat het nieuwe platte logo waarvan je hierboven een kopie ziet gebruikt wordt is opvallend. Recent werd namelijk dit platte logo al eens gespot en op dat moment gaf een woordvoerder van het bedrijf nog aan dat dit logo niet het nieuwe logo voor de zoekmachine zou gaan worden. Helemaal nieuw is het platte logo overigens niet, het logo werd al enkele jaren intern gebruikt door Google voor onder andere drukwerk.

google_navigatie_menu

Zelf uitproberen

Google heeft laten weten dat de uitrol van het nieuwe navigatiemenu enkele weken in beslag zal gaan nemen. Wil je echter niet wachten tot het moment dat je zelf de nieuwe navigatie ontvangt dan is er al een manier om de navigatie alvast uit te proberen. Open als eerste Google.com en open daarna de console van de browser, in Google Chrome doe je dit middels de combinatie Ctrl + Shift + J, dit is Ctrl + Shift + K in Firefox en de knop F12 in Internet Explorer. Ongeacht de gebruikte browser klik dan op het tabblad Console, plak de volledige onderstaande code en druk op Enter waarna Google.com opnieuw zal laden.

document.cookie="PREF=ID=e66a207a51ceefd8:U=936bafc98b2a9121:FF=0:LD=en:
NR=10:CR=2:TM=1378808351:LM=1379592992:SG=1:S=OXyq0fqClYB66VuV ;
path=/; domain=google.com";window.location.reload();