Google start samenwerking met 9292

9292_logo Google en 9292 gaan samenwerken, dankzij de samenwerking kun je als reiziger vanaf vandaag routes en dienstregelingen van vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer raadplegen via Google Maps. Tot op heden konden routes gepland worden met de gegevens van onder meer NS, Connexxion en GVB. Google Maps laat de locatie en dienstregeling zien voor meer dan een miljoen ov-haltes, in bijna 500 steden wereldwijd.

"We vinden dit een mooi voorbeeld hoe we het openbaar vervoer aantrekkelijker kunnen maken door onze informatie te delen" zegt Stefan Hulman, Algemeen Directeur 9292.

Pim van der Feltz, directeur Google Benelux geeft in een korte reactie aan: “Voor reizigers is dit een waardevolle toevoeging. Omdat alle Nederlandse dienstregelingen nu in Google Maps zijn terug te vinden, wordt het nog eenvoudiger om snel een reis te plannen. Ook voor de snel groeiende groep mensen die hiervoor de mobiele telefoon gebruikt, terwijl zij op pad is. Dit is niet alleen handig voor mensen die in Nederland wonen, maar ook voor toeristen die ons land willen verkennen en gewend zijn Google Maps te gebruiken.”

Lees meer over: ,