Google start Lente met speciaal logo

Vandaag op diverse homepages van de zoekmachine een speciaal logo vanwege de start van de astronomische lente op het noordelijk halfrond, officieel vanmorgen om 06:14 uur Nederlandse tijd. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Deze equinox, ook nachtevening genoemd treedt altijd op rond 20 maart en op of rond 23 september. Dit is het tijdstip waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat. Detail is overigens dat de meteorologische lente al veel eerder is begonnen, dit is altijd op 1 maart.

Google Doodle:

Herfst

Waar vandaag de astronomische lente begint op het noordelijk halfrond begint uiteraard ook de herfst op het zuidelijk halfrond. Daarom is er naast het bovenstaande fleurige logo ook een logo gemaakt om de start van de herfst aan te geven die vandaag op verschillende homepages van de zoekmachine is te bekijken. Deze doodle zie je hieronder en zal later dit jaar op 22 september mogelijk gaan verschijnen op Google.nl.

Google Doodle:

Jaargetijden

Het is voor het eerst sinds 2009 dat Google vanwege de start van de lente en de herfst weer een logo plaatst. In de logo's geplaatst in 2009 werd Rupsje Nooitgenoeg gebruikt. Een overzicht van alle logo's in het teken van jaargetijden bekijk je hier in het overzicht.

Lees meer over: ,