Google Social Search rolt verder uit

In 2009 werd Social Search uitgerold als een experimentele feature op Google.com. Het moment is nu aangebroken dat Google deze, niet geheel onomstreden feature verder uit gaat rollen. Dit gaat gebeuren in 19 talen in de komende week. De werking van Social Search is precies hetzelfde als op Google.com en de sociale resultaten zullen gemixed worden met de andere zoekresultaten op basis van relevantie.

Als je bijvoorbeeld zoekt naar informatie over Australiƫ en een vriend van je heeft daar een blogbericht over geschreven dan kan het zijn dat dit bericht hoog in de zoekresultaten komt te staan met een duidelijke vermelding die onder andere bestaat uit een foto van de vriend. Ook worden links die gedeeld zijn door mensen binnen je sociale cirkel op sociale netwerken zoals bijvoorbeeld Twitter getoond in de zoekresultaten.

De sociale resultaten zijn uiteraard alleen te zien als je ingelogd bent en worden getoond op basis van onder andere Google Contacts, gebruikers die je volgt in Google Reader en Google Buzz plus de netwerken waarmee je bent verbonden zoals Twitter. Een volledige lijst van mensen die kunnen opduiken tussen de zoekresultaten is te bekijken door naar het Google Dashboard te gaan, straks ook beschikbaar in het Nederlands.

Lees meer over: ,