Google de mist ingegaan op Vaderdag

Google is op zondag de mist ingegaan op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine. Ook hier was het speciale logo te zien zoals die ook op de Nederlandse homepage stond maar in de Verenigde Staten stond er nog een extra vermelding op de homepage ter promotie van de belfunctionaliteit in Gmail, iets wat bij een groep gebruikers in het verkeerde keelgat schoot. Het ging om de zin 'Dad. Father. Pops. No matter what you call him, call your dad from Gmail.' met een link naar een aparte pagina.

Uiteraard zijn er genoeg mensen die om welke reden dan ook niet instaat zijn om hun vader te bellen waardoor deze vermelding op de homepage wat pijnlijk kan overkomen. Zo was er bijvoorbeeld een reactie van iemand die recent zijn vader had verloren en daar nu op deze manier er de gehele dag mee werd geconfronteerd.

Persoonlijk

Het eigenlijke probleem in dit geval was eigenlijk dat de melding te persoonlijk was. Gebruikers zullen niet boos worden omdat bijvoorbeeld het logo is vervangen vanwege een bepaalde feestdag omdat dit publiekelijke ruimte betreft. Ondanks dat Google ongetwijfeld geen kwade bedoelingen had met de promotie van Gmail werd de manier waarop dit gebeurde als te persoonlijk ervaren door een hoop gebruikers.

Lees meer over: , ,