Werking Google Site Previews in zoekresultaten

Begin deze maand werd duidelijk dat Google experimenteert met site previews in de zoekresultaten. Het experiment duikt in diverse lokale versies van de zoekmachine op waaronder in dit geval de Franse versie van de zoekmachine.

In de video hieronder is te zien dat de site previews standaard niet werken maar pas na het klikken op het vergrootglas naast de titel. Daarmee activeer je de optie en vervolgens wordt voor elk zoekresultaat waar je met de muis op gaat staan een preview getoond, je hoeft hiervoor niet op het vergrootglas te gaan staan. Zodra je opnieuw op het vergrootglas achter een willekeurig zoekresultaat klikt worden de previews weer uitgeschakeld.

In de meeste gevallen is de volledige pagina in de screenshot te zien en als dit niet past kapt Google de onderkant van de pagina af. In sommige screenshots wordt de zoekopdracht uitgelicht. Over het algemeen is de kwaliteit van de screenshots niet al te best maar ze worden wel met regelmaat ververst.

Overigens worden standaard zoekresultaten in het experiment voorzien van een blauwe achtergrond zodra je er met de muis op gaat staan, met en zonder previews ingeschakeld.

Lees meer over: ,