Google+ Sign-In om in te loggen op websites en in applicaties

Google heeft een nieuwe feature toegevoegd aan het Google+ platform in de vorm van Google+ Sign-In. De nieuwe feature is gericht op ontwikkelaars van applicaties voor Android, iOS en voor websites die op deze manier het sociale netwerk kunnen integreren om gebruikers te laten inloggen met hun gegevens van Google. In de onderstaande screenshot (klik om een vergroting te bekijken) wordt uitgelegd hoe dit precies werkt.

Te zien is dat na het klikken op de rode knop van Google er ingelogd kan worden met een gebruikersnaam en wachtwoord. Na het inloggen volgt er een scherm om goed te keuren dat de applicatie toegang krijgt tot je gegevens en deze stap is vergelijkbaar met het inloggen in een applicatie met een account van Facebook. Qua beveiliging is dit hetzelfde als bij elk ander product van Google, zo is er ook ondersteuning voor twee-staps-verficatie.

google_plus_signin

Delen

Applicaties waarin je bent ingelogd met je account van Google worden toegevoegd aan je eigen Google+ profiel zoals te zien is in de onderstaande screenshot in het geval van Shazam. Tevens kan er aangegeven worden met welke kringen bepaalde activiteiten gedeeld mogen worden of dat je dit juist alleen voor jezelf zichtbaar maakt. Het klikken op een applicatie op een Google+ profiel toont een nieuw overzicht van alle activiteiten.

google_plus_signin_apps

Stream

Als laatste zal het zo zijn dat zodra je iets gaat delen vanuit een applicatie met Google+ Sign-In vrienden op het sociale netwerk een nieuw type bericht zullen zien in hun stream. Het klikken op het bericht zal de betreffende applicatie openen waar zij vervolgens hetgeen gedeeld kunnen aanschaffen of in het geval muziek kunnen luisteren naar het nummer.

google_plus_signin_share

Applicaties

Veel ontwikkelaars bieden tegenwoordig zowel een applicatie voor het web aan als voor Android. Met Google+ Sign-In is het zo dat na het inloggen op een website je eventueel ook direct de bijbehorende applicatie voor Android middels een enkele klik kunt installeren. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien kan in de popup van Google Play eenvoudig het gewenste apparaat (een telefoon of een tablet) worden gekozen.

google_plus_signin_android

Implementeren en uitproberen

Ontwikkelaars die aan de slag willen met het implementeren van Google+ Sign-In kunnen terecht op deze website en statistieken bekijken op deze website nadat de implementatie live is gegaan. Er zijn al een aantal websites en applicaties die de nieuwe feature hebben geïmplementeerd waaronder Shazam, The Guardian, USA Today, Fitbit en OpenTable.

Lees meer over: ,