Google Shopping nu in Nederland beschikbaar

Google heeft prijsvergelijker Google Shopping vandaag gelanceerd in Australiƫ, Italiƫ, Spanje en in Nederland. De lancering werd al in februari aangekondigd maar het was tot op vandaag niet duidelijk wanneer de introductie precies zou zijn. Met de zoekmachine zoek je snel naar informatie over producten en heb je dus de mogelijkheid om prijzen te vergelijken en recensies te lezen. De prijsvergelijker van Google werd in 2002 in de Verenigde Staten gelanceerd onder de naam Froogle en werd later hernoemd en kwam later naar het Verenigd Koninkrijk en vrij recent naar Frankrijk.

Ondernemers

Webshops kunnen zich aanmelden voor de dienst door hun producten bij het Google Merchant Center aan te leveren. Webwinkels die hier aan willen deelnemen kunnen hier terecht voor aanvullende informatie. Het aanbieden is geheel gratis en kan uiteindelijk voor meer verkeer zorgen met uiteraard als resultaat een hogere omzet.

Uitrol

De homepage van Google Shopping komt in de komende dagen voor iedereen beschikbaar maar kan eventueel nu al bekeken worden door te gaan naar google.nl/products. Verder is Shopping te vinden in de balk links naast de zoekresultaten.