Google Shopping komt mogelijk naar Nederland

Google Shopping, ook bekend als Google Product Search komt mogelijk naar Nederland. Uit een bericht op de website van zoekmachine marketing bureau S&D Interactive Media blijkt dat het bedrijf samen met twee opdrachtgevers is uitgenodigd om deel te nemen aan een eerste vroege beta.

De prijsvergelijker van Google, nog altijd in bètastadium werd in 2002 in de Verenigde Staten gelanceerd onder de naam Froogle en in 2007 hernoemd naar Google Product Search. Webshops kunnen zich aanmelden voor de dienst door een feed met producten bij het Google Merchant Center aan te leveren. Zodoende zullen de producten vervolgens opduiken bij relevante zoekresultaten. Tevens is er een koppeling met Google AdWords.

Als gebruiker kun je op deze manier eenvoudig naar producten zoeken en vergelijken. De resultaten kunnen onder andere gefilterd worden op basis van winkel, prijs en merk. Daarnaast worden er, mits beschikbaar ervaringen van gebruikers getoond.

Vorige week donderdag werd de eerste versie van de zoekmachine buiten de Verenigde Staten gelanceerd in Frankrijk. Google is om een reactie gevraagd betreffende de Nederlandse variant maar wilde niet ingaan op de huidige berichtgeving. Wel geeft het bedrijf aan te hopen Product Search in de toekomst in andere landen te kunnen lanceren. In Frankrijk is Product Search in ieder geval positief ontvangen, aldus Google.