Google Shared Spaces

Google heeft een nieuw Google Labs project online geplaatst genaamd Google Shared Spaces. Op het moment van schrijven werkt Shared Spaces echter nog niet. Zodra je Shared Spaces opent dan wordt er gevraagd om in te loggen met een Google account. Na het inloggen volgt direct de melding dat de ingelogde gebruiker geen toegang heeft tot de pagina. (Not Allowed The logged in user does not have access to this page). De omschrijving van Google Shared Spaces is als volgt:

Update

Google Shared Spaces is inmiddels actief.

Met Google Shared Spaces kunt u gemakkelijk een ruimte met een samenwerkingsgadget en een chatvak maken.

De gadgets zijn gebaseerd op de technologie voor Wave-gadgets, dus er zijn al meer dan 50 gadgets in verschillende categorieën, zoals games, productiviteit en gebeurtenisplanning. Iedereen kan een nieuwe ruimte maken door naar de galerij te gaan en op een van de uitgelichte gadgets te klikken. Ruimten kunnen gemakkelijk worden gedeeld door de URL te plakken in een chatvenster, een e-mail of een platform voor het delen van inhoud, zoals Google Buzz of Twitter.

En als u wat JavaScript kent, kunt u gemakkelijk uw eigen samenwerkingsgadgets in realtime bouwen en nieuwe ruimten maken op basis van deze gadgets.

Lees meer over: , ,