Google services beschikbaar in Google Apps

Begin mei kondigde Google aan dat Google Apps gebruikers de mogelijkheid krijgen om ook gebruik te maken van andere producten van de zoekgigant zoals Picasa, Blogger, Google Reader en iGoogle. Vanaf nu kunnen beheerders al hun Google Apps account omzetten naar de nieuwe infrastructuur zodat gebruikers de beschikbaarheid krijgen over de diverse producten van Google.

Google geeft aan dat deze mogelijkheid er is voor early adopters omdat de overgang nog enkele beperkingen kent. Zo kunnen beheerders nog niet bepalen welke producten van Google voor hun gebruikers beschikbaar komen. Na de overgang zijn alle beschikbare services toegankelijk. Een aantal services zijn geheel nog niet beschikbaar zoals Google Health, YouTube, PowerMeter, Web History, Google Buzz en Google Profiles.

De overgang kan gestart worden door beheerders vanaf het Google Apps Dashboard (in het Engels). Naar gelang het aantal gebruikers kan de overgang maximaal 24 uur duren. Is de melding nog niet in beeld dan zal deze in de komende tijd volgen.

Lees meer over: ,