Google Seaview: Beelden Groot Barrièrerif Australië

Na Google Street View is Google nu het water in gedoken (Google Seaview) om het Australische Groot Barrièrerif, een van de zeven wereldwonderen, in kaart te gaan brengen. Het Groot Barrièrerif in Australië is de grootste natuurlijke koraalformatie ter wereld en in samenwerking met de University of Queensland en de Caitlin Group worden 360 graden foto’s gemaakt die in een later stadium online zijn te bekijken.

Op de onderstaande foto is goed te zien hoe dit in zijn werk gaat. De camera is aan een DPV (Diver Propulsion Vehicle) bevestigd, ook wordt het op onbemande onderzeeërs bevestigd, voor foto’s op 30 en 100 meter diepte. In totaal zal het om ongeveer 50.000 panorama’s gaan. Het Caitlin Seaview onderzoek moet onder andere inzicht geven in het migratiegedrag van de tijgerhaai, groene schildpadden en mantra roggen en wat de invloed van het broeikaseffect daarop is. Het is uiteindelijk ook de bedoeling dat gebruikers van Google+ straks in direct contact komen met de wetenschappers.

Bekijk een eerste demo van Seaview hier. Het zijn spectaculaire beelden die hier te zien zijn. Het werkt vergelijkbaar met Street View, je kunt eenvoudig rondkijken.

Lees meer over: ,