Google Screenwise: Verdienen door te surfen

Google heeft stilletjes begin dit jaar een website opgezet waarop mensen zich kunnen aanmelden om tegen betaling te surfen. Het idee achter Screenwise van Google is om beter inzicht te krijgen in hoe mensen tegenwoordig dagelijks internet gebruiken.

Extensie

Als deelnemer moet je hiervoor Google Chrome logischerwijs als browser gebruiken en een extensie installeren die doorstuurt naar Google welke websites je allemaal bezoekt en hoe je deze websites gebruikt. Aangegeven wordt dat alle gegevens die worden verzameld Google helpt om producten en services te verbeteren voor alle gebruikers.

Beloning

Als beloning krijg je als deelnemer cadeaubonnen om te besteden bij Amazon. Om te beginnen krijg je al een cadeaubon van 5 dollar alleen voor het opgeven en vervolgens krijg je elke drie maanden opnieuw een cadeaubon van 5 dollar tot een maximum van 25 dollar. De beloning voor degene die langer dan een jaar deelnemen wordt in een later stadium vastgesteld. Een eis is wel dat deelnemers 13 jaar of ouder zijn.

Het hele programma is overigens opgezet door Google in samenwerking met het bedrijf Knowledge Networks, er wordt verder niet rechtstreeks samengewerkt met Amazon.com.

De website is hier te vinden: google.com/landing/screenwisepanel/ al is inschrijven op dit moment niet meer mogelijk vanwege de grote belangstelling.

Lees meer over: , ,