Google Santa Tracker inclusief digitaal dorp en spelletjes

google_santa_tracker Dit jaar is er geen samenwerking tussen Norad en Google wat betreft het live kunnen volgen van de Kerstman op kerstavond zoals in de afgelopen jaren sinds 2007 wel het geval was. Begin deze week werd duidelijk dat in plaats van een samenwerking met Google dat Norad dit jaar heeft besloten om met Microsoft te gaan samenwerken.

Google Santa Tracker

Dat er dit jaar geen samenwerking is tussen Norad en Google heeft niet tot gevolg dat het bedrijf helemaal niets doet. In aanloop naar de komende feestdagen heeft Google een eigen Santa Tracker aangekondigd en het bedrijf heeft een heus digitaal dorp gemaakt.

Het gaat om het dorp op de Noordpool waar de Kerstman woont met zijn elfen die hier druk bezig zijn met alle voorbereidingen voor volgende week. Door op de verschillende huizen die in het dorp staan te klikken zie je hoe alle elfen druk aan het werk zijn, een waar kijkje achter de schermen dus :-). Op deze manier open je tevens twee verslavende spelletjes en het callcenter waarin een persoonlijke boodschap van de Kerstman voor iemand anders gemaakt kan worden, na het maken van de boodschap door een aantal vragen te beantwoorden kan deze telefonisch, per mail of via Google+ worden verzonden.

Het dorp is te vinden op google.com/santatracker/ en dit is ook de plek waar aanstaande maandag live de kerstman gevolgd kan worden tijdens zijn drukke reis rond de wereld.

google_maps_santa_tracker

Android en Google Chrome

Aanvullend op de website heeft Google tevens een applicatie voor Android gemaakt waarmee de Kerstman gevolgd kan worden, de nieuwe applicatie kan hier in Google Play worden gedownload. Ook is er een extensie gemaakt voor browser Gogole Chrome die hier gedownload kan worden. Je kunt na installeren de Kerstman volgen en terwijl gewoon surfen op internet, de extensie heeft daarnaast nog een aantal extra features om mee te spelen. Naast de extensie is er een kerst thema voor de browser. Het volgen van de Kerstman kan maandag ook live in Google Earth en op Twitter, Google+ en Facebook.

google_santa_dashboard

Lees meer over: , , ,