Google+ rolt korte URL’s uit voor profielen en pagina’s

Google+ rolt korte URL’s uit voor profielen en pagina’s

Al sinds augustus afgelopen jaar beschikt Google+ over aangepaste URL's voor profielen en pagina’s. Dit zijn korte adressen voor een profiel of een pagina die de bijzonder lange URL's vervangen. Zo kan de pagina van WebSonic.nl op het sociale netwerk worden standaard worden geopend middels plus.google.com/116313110291515066635/, de korte versie van deze pagina zou dan bijvoorbeeld plus.google.com/+websonic kunnen zijn.

Op het moment van de introductie afgelopen jaar tot deze week was deze feature alleen beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers en pagina's, echter zal Google nu gaan starten met het uitrollen van aangepaste URL's voor bijna alle gebruikers en pagina's van het sociale netwerk. Om een korte URL te kunnen instellen dien je als gebruiker wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet je minimaal 10 volgers hebben, het account moet meer dan 30 dagen bestaan en het account moet voorzien zijn van een profielfoto. Indien aan alle voorwaarden is voldoen kan er een aangepaste URL worden ingesteld door naar het tabblad 'Over' te gaan. Pagina's moeten ook aan bepaalde eisen voldoen. Lokale pagina's moeten geverifieerd zijn, andere pagina's moeten gekoppeld zijn aan een website.

Het is wel zo dat het niet mogelijk is om een willekeurige URL te kiezen voor een profiel of pagina, Google+ zal zelf een of meerdere suggesties tonen. Uit deze suggesties zal de gewenste URL moeten worden gekozen, wel kan er een andere URL aangevraagd worden. Na het bevestigen van de aangepaste URL zal deze geverifieerd moeten worden door een telefoonnummer op te geven. Er kan ook worden gevraagd om een aantal cijfers of letters toe te voegen om de URL uniek te maken. Het kan goed zijn dat je de nieuwe mogelijkheid om een aangepaste URL in te stellen nog niet direct in beeld ziet staan, Google zal de aangepaste URL's naar alle gebruikers en pagina's in de komende dagen uit gaan rollen.

Lees meer over: ,