Google rolt Hot Searches uit in Nederland

Google rolt Hot Searches uit in Nederland

Google heeft Hot Searches, onderdeel van Google Trends, uitgerold in Nederland. Om te bekijken wat de populairste onderwerpen zijn op internet kun je terecht bij Google Trends en met de toevoeging van Hot Searches kun je nu per dag bekijken welke zoekopdrachten op dat moment het meest populair zijn. Zo is bijvoorbeeld goed te zien dat er afgelopen maandag veel zoekopdrachten werden uitgevoerd die te maken hadden met de storm. Populair waren zoekopdrachten als stormschade, storm Nederland, Schiphol en NS.

Google Trends maakt gebruik van wiskundige formules om data over zoekopdrachten te analyseren en onderwerpen uit te lichten die een opleving in populariteit beleven. Onze technologie brengt zoekopdrachten onder in clusters. Zo worden zoekopdrachten voor Ajax automatisch gegroepeerd met voetbal. We zoeken daarbij naar populaire onderwerpen die een significante stijging in populariteit vertonen.

Bij elke zoekopdracht staat een afbeelding met een link naar een nieuwsartikel, door op de zoekopdracht zelf te klikken zal deze direct worden uitgevoerd. Eigenaren van websites kunnen het overzicht met zoekopdrachten ook insluiten op een website. Hierbij kan er gekozen worden voor een breedte en een hoogte, tevens kan er ingesteld worden hoeveel zoekopdrachten er moeten worden getoond. Een voorbeeld van de widget zie je hieronder.

Lees meer over: , ,