Google rolt aangepaste URL’s Google+ verder uit

Vorige week maandag maakte Google+ bekend dat pagina's en profielen aangepaste URL's zouden gaan krijgen ter vervanging van de lange URL's waarop pagina's en profielen op dit moment bereikbaar zijn. In eerste instantie kregen slechts een beperkt aantal geverifieerde profielen en pagina's aangepaste URL's en op deze manier rolt Google deze feature langzaam verder uit naar alle gebruikers van het sociale netwerk.

Na de eerste uitrol afgelopen week is Google nu gestart met het beschikbaar maken van aangepaste URL's voor nog eens duizenden bekende merken en individuen. De pagina's en profielen die geselecteerd zijn door Google om een aangepaste URL te kunnen activeren zien een melding boven in beeld zoals hieronder in de screenshot te zien is.

Het is niet mogelijk om zelf een URL te kiezen maar deze wordt automatisch toegewezen. In de melding staat een knop om de URL te claimen en na het klikken hierop moet er akkoord worden gegaan met de voorwaarden waarna de aangepaste URL actief is. Het is wel mogelijk om om eventueel een andere URL voor een profiel of pagina aan te vragen.

Lees meer over: ,