Google richt Crisis Response pagina in voor orkaan Sandy

Google heeft een speciale Crisis Response pagina ingericht om informatie te geven over orkaan Sandy die momenteel afkoerst op de Amerikaanse oostkust. Google plaatst vaker dit soort pagina's online als plek om snel informatie te vinden. Orkaan Sandy is een orkaan van de eerste categorie met windsnelheden tot 120 kilometer per uur en met Sandy in aantocht zijn er in de Verenigde Staten al veel voorzorgsmaatregelen genomen, de orkaan zal een gebied bereiken waar in totaal meer dan 60 miljoen mensen wonen.

Op de Crisis Response pagina die Google heeft ingericht is te zien waar de orkaan zich momenteel begeeft en het verwachte pad. Tevens is een weerradar te zien en kan er een laag geactiveerd worden waarmee webcams en gerelateerde video's van YouTube op de kaart worden getoond. Voor nog meer informatie over Sandy wordt er verwezen naar het Amerikaanse Orkaancentrum. De pagina vind je hier: google.org/crisismap/sandy-2012.

Google zou morgen ook een evenement organiseren in New York maar het bedrijf liet gisteravond al weten dat het evenement niet door zal gaan in verband met de orkaan.