Google Related voor Chrome en als feature Google Toolbar

Google wil het je gemakkelijker maken om interessante content te vinden terwijl je aan het surfen bent met Google Related. Google Related komt als een aparte extensie voor Google Chrome en als onderdeel van de Google Toolbar voor Internet Explorer.

Werkbalk

Na het installeren van de extensie komt er, zoals hieronder in de screenshot is te zien een werkbalk onderin het venster te staan met interessante aanvullingen die gevonden zijn op basis van de inhoud van de pagina die je op dat moment hebt openstaan.

Het gaat dan om nieuwsberichten, foto's, video's en mits van toepassing ook Google Maps en Reviews van Google Places. Google Related kijkt voortdurend op de achtergrond mee en als er geen relevante content is gevonden dan komt de werkbalk ook niet in beeld.

Klik om een vergroting te bekijken.

Zodra je op bijvoorbeeld het gedeelte video's klikt dan komen direct de resultaten in beeld. Het handige is hier in het geval van gerelateerde video's dat deze ook direct afgespeeld kunnen worden zonder dat je speciaal naar YouTube hoeft te gaan. Tevens staat er bij elke video een +1 knop die verder ook te zien is bij elk gevonden nieuwsbericht. Open je een nieuwsbericht of afbeelding dan zal er een nieuw venster worden geopend.

Aan de rechterkant staan de opties. Dit beperkt zich tot het niet tonen van de werkbalk op een specifieke pagina of website. Het is wel zo dat om deze suggesties te kunnen geven de URL's van de pagina's die je bezoekt worden gestuurd naar Google.

Lees meer over: , ,