Google Realtime search krijgt eigen homepage

Google heeft een speciale homepage online gezet voor Realtime search. Het is een aanvulling op de bestaande realtime zoekmachine die al langer bestond en bereikbaar was via de zoekopties aan de linkerkant naast de zoekresultaten. Na het uitvoeren van een zoekopdracht zie je direct de laatste berichten in beeld van diverse sociale netwerken waaronder Twitter en Facebook. Aan de linkerkant kun je vervolgens filteren op berichten met afbeeldingen of een locatie invoeren.

Verder is er een nieuwe conversatieweergave toegevoegd. Door op 'Full conversation' te klikken achter een tweet worden alle bijbehorende berichten uit de conversatie getoond. Dit moet het makkelijker maken om conversaties te volgen, een soortgelijke functie is ook te zien in de zoekresultaten van Twitter zelf.

Google realtime search is al sinds december vorig jaar beschikbaar op de Engelse versie van de zoekmachine en sinds maart ook op Google.nl. De nieuwe conversatieweergave is alleen beschikbaar in het Engels evenals de mogelijkheid om een locatie in te voeren. Overigens heeft Google deze week ook het type 'Updates' toegevoegd aan Google Alerts.