Google Reader nu met knop om te delen op Google+

Eind vorige maand rolde Google een nieuwe interface uit voor Google Reader. Met de nieuwe interface zijn er diverse functionaliteiten komen te vervallen maar zijn er ook nieuwe features toegevoegd waaronder een +1 knop onder elk artikel.

Met deze +1 knop is het mogelijk om een artikel te waarderen en tevens na een extra klik te delen op Google+. Omdat deze manier eigenlijk wat omslachtig is om artikelen te delen heeft het team van Google Reader besloten om een knop naast de +1 knop te plaatsen om snel artikelen te delen met kringen op het sociale netwerk. Na het klikken op de knop wordt een popup getoond om de gewenste kringen te kiezen. Er mist hier echter nog een optie om een bericht eenvoudig op een pagina te plaatsen. Daarnaast zou het ook mooi zijn als er een vergelijkbare knop zou komen om in te sluiten op websites.

Navigatie

Overigens kan een artikel ook gedeeld worden door deze te openen in Google Reader en rechtsboven in de zwarte navigatiebalk op Delen te klikken. Het artikel zal dan automatisch worden toegevoegd en je hoeft alleen nog maar op de knop 'Delen' te klikken.

Lees meer over: , ,