Google+ Reacties voor WordPress

google_plus_logoVorige week introduceerde Google een optie om Google+ Reacties te koppelen aan een blog van Blogger als alternatief voor het reactiesysteem dat standaard aanwezig is. Op deze manier worden reacties van het sociale netwerk getoond en in het geval dat een bezoeker een reactie plaatst zal deze weer worden gedeeld op het profiel van diegene. Voor het plaatsen van een reactie is dan wel een Google+ account vereist.

Nu bleek eerder deze week dat het vrij eenvoudig was om Google+ Reacties in te voegen op een website. Door het plaatsen van een stukje code en het invoeren van het adres waarop de code is geplaatst kan het reactiesysteem geactiveerd worden. Deze code kan bijvoorbeeld geïmplementeerd worden in een template van WordPress maar voor degene die niet zo handig is in het aanpassen van templates heeft een ontwikkelaar een plugin gemaakt waarmee Google+ Reacties kan worden toegevoegd aan een WordPress blog.

Het is echter niet zo dat met de plugin het beheer wordt toegevoegd aan WordPress zoals dit wel het geval is met bijvoorbeeld Disqus. Google+ Reacties kan dus op deze manier eenvoudig worden toegevoegd aan WordPress al moet wel gezegd worden dat als Google de code eventueel aanpast het kan zijn dat de implementatie plotseling niet meer werkt.

De plugin kan hier worden gedownload, een screenshot van Google+ Reacties hieronder.

google_plus_reacties_wordpress

Lees meer over: , ,