Google+ Reacties toegevoegd aan Blogger

Google+ en Blogger logoGoogle heeft Google+ Reacties toegevoegd aan de eigen blogdienst Blogger. De nieuwe functionaliteit dient als alternatief voor het reactiesysteem van Blogger en moet via de instellingen worden ingeschakeld, deze mogelijkheid is alleen beschikbaar voor auteurs die voor hun Blogger-profiel een upgrade hebben uitgevoerd naar Google+.

Na het inschakelen zal het reactiesysteem van Google+ actief zijn onder elk bericht met alle bekende opties van het sociale netwerk. Bij het plaatsen van een reactie waarvoor dus een Google+ account is vereist zal deze standaard ook worden gedeeld op je eigen profiel op Google+ inclusief een link naar het originele bericht, dit kan worden uitgezet door het vinkje te verwijderen onder het veld om een nieuwe reactie te plaatsen. Tevens kan direct onder het veld aangegeven met welke kringen de nieuwe reactie gedeeld moet worden.

Wat betreft de geplaatste reacties worden de populairste reacties bovenaan getoond, linksboven staat een optie om de nieuwste reacties bovenaan te zetten. Aan de rechterkant een optie om alleen reacties te bekijken van personen in je eigen kringen.

Het inschakelen van Google+ Reacties kan door in de instellingen het menu item Google+ te openen. Plaats hier dan een vinkje voor de regel 'Google+ opmerkingen gebruiken voor dit blog'. Je ontvangt dan automatisch Google+ meldingen wanneer lezers reageren op je blogbericht of deze delen. Google+ berichten die naar het blogbericht koppelen worden ook als reactie onder die blogberichten weergegeven. Schakel je deze feature in bedenk dan wel dat gebruikers die niet actief zijn op Google+ geen reacties kunnen plaatsen.

Google koppelt reactiesysteem Google+ aan Blogger

Lees meer over: , ,