Google promoot niet langer gratis Google Apps

Op de Engelse homepage van Google Apps, het zakelijke pakket van Google was het voorheen eenvoudig om een gratis account aan te maken. Google is echter nu een andere weg ingeslagen en heeft de verwijzingen naar de gratis versie van de site gehaald.

Nieuwe gebruikers kunnen zich op de homepage nog wel eenvoudig aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen van Google Apps for Business. Wie de pagina met het overzicht van de verschillende pakketten bekijkt ziet wel de gratis versie staan maar aanmelden is niet mogelijk. Geïnteresseerde bedrijven moeten eerst een gratis proefperiode aanvragen en hebben daarbij de mogelijkheid om in deze periode van 30 dagen te downgraden naar de gratis versie. Ondertussen is het formulier om de gratis versie van Google Apps aan te vragen is nog wel gewoon beschikbaar via een omweg.

Het lijkt er op deze manier in ieder geval op dat Google eigenlijk het gebruik van de gratis versie van Google Apps niet langer wil promoten. Op de Nederlandse versie van de website van Google Apps is dit nog niet het geval. Hier staat op de homepage ook een knop om een gratis proefperiode te starten maar wie naar Oplossingen gaat ziet hier nog wel de gratis versie van Google Apps staan met een knop om je direct aan te melden.

Met de gratis versie van Google Apps is het mogelijk om maximaal 10 gebruikersaccounts aan te maken en bekende applicaties als Gmail, Google Agenda, Google Docs en Google Sites zijn dan gewoon beschikbaar. Iedere gebruiker heeft dan 10 GB opslagruimte. Het is niet mogelijk om de advertenties binnen Gmail uit te schakelen, iets wat wel kan tegen betaling. 99.9% uptime wordt in het geval van de gratis versie ook niet gegarandeerd.

Lees meer over: ,