Google promoot Nexus 7 tablet op homepage zoekmachine

Normaal gesproken als Google een eigen product wil promoten op de homepage van de zoekmachine gaat dit over het algemeen middels een enkele regel tekst onder het zoekveld plus de bijbehorende link naar het product. Afgelopen jaar stapte Google hier eventjes van af door sociaal netwerk Google+ te promoten op de homepage middels een grote blauwe geanimeerde pijl. Echter heeft Google nu besloten om op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine de nieuwe Nexus 7 tablet flink te gaan promoten.

Zoals hierboven en hieronder in de screenshot is te zien gaat het niet alleen om een regeltje tekst maar ook om een grote afbeelding van de tablet zelf die in beeld springt.

Google wil het serieus aanpakken met de tablet door deze zelfs uitgebreid op de homepage van de zoekmachine te promoten. In dit geval gaat het om de 8 GB versie van de tablet die in de Verenigde Staten 199 dollar kost. Sinds gisteren is het apparaat ook te koop vanaf 199 euro in Frankrijk, Duitsland en Spanje, het is nog even wachten voordat de Nexus 7 ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, vermoedelijk vanaf maandag 3 september.

Lees meer over: , ,