Google promoot Earth Day met eigen producten

Het is vandaag Earth Day, een dag die in veel landen wordt gevierd. Je hebt wellicht al gezien dat Google op de homepage bij deze dag stil staat middels een aangepast logo maar dat is niet alles wat Google vandaag doet. Op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine staat namelijk nog een extra vermelding 'Roses are red, violets are blue, for Earth Day this year, let's all plant a few' onder het zoekveld met een verwijzing naar een landingspagina. Op de pagina met als titel 'Celebrate Earth Day, every day' wordt tuinieren gepromoot in combinatie met diverse producten van Google zelf zoals Maps en Google+.

Producten

Als eerste wordt Google Maps aangeraden om een volkstuin of boerenmarkt in de buurt op te zoeken, als tweede is er een speciale aanbieding via Google Offers om 50 procent korting te krijgen op onder andere bloemen en kun je terecht op sociaal netwerk Google+ om in contact te komen met tuinders. Verder op de pagina een aantal links waaronder een link naar Google Maps om wereldwijd parken te bekijken, een link naar de receptenzoeker van Google en een link naar YouTube om allerlei video's over tuinieren te bekijken.

Onderaan de pagina staat dat Google in samenwerking met de organisatie 'Friends of the Urban Forest' bomen zal gaan planten bij diverse scholen in San Francisco.

Hoofdkantoor

Rondom het hoofdkantoor in Mountain View zijn overigens ook diverse tuinen te vinden waar medewerkers kruiden en groenten verbouwen en voor het eten koopt Google tevens de producten rechtstreeks bij boerderijen in de buurt binnen een straal van 120 kilometer.

Zelfs om het logo van vandaag te kunnen maken heeft doodler Jennifer Hom enige tijd geleden bloemetjes geplant en gedurende een periode foto's hiervan gemaakt.

Lees meer over: