Google promoot Chrome ten koste van Firefox op Bing.com

In de Amerikaanse versie van zoekmachine Bing heeft Google advertenties geplaatst om gebruikers die op zoek zijn naar browser Firefox proberen over te halen om in plaats van Firefox Google Chrome uit te proberen. Na het uitvoeren van de zoekopdracht 'Get Firefox' zoals hieronder is te zien in de screenshot verschijnen er direct bovenaan twee advertenties. De eerste advertentie is afkomstig van Yahoo en gaat gewoon over Firefox maar direct eronder is een advertentie te zien van Google ter promotie van Chrome.

De advertentie is opmerkelijk gezien het feit dat Google eind vorig jaar nog het contract met Mozilla verlengde en dus nog een aardig bedrag overmaakt om de standaard zoekmachine binnen de browser te blijven. Ondanks dit probeert Google dus op deze manier, via Bing toch nog gebruikers over te krijgen naar de eigen browser.

Overigens klopt de geplaatste advertentie van Yahoo niet helemaal. Er wordt hier namelijk verwezen naar Firefox 8 terwijl momenteel al versie 10 van Firefox beschikbaar is.

Google

Andersom, als je naar Google gaat en zoekt naar Firefox of Chrome komen er geen advertenties in beeld van Google, Mozilla of Microsoft. Echter als je een typefout maakt, in dit geval "Chroem" dan verschijnt er wel een advertentie ter promotie van Internet Explorer.

Lees meer over: , , , ,