Google+ Profiel William Shatner tijdelijk geblokkeerd

William Shatner, bekend zowel de serie Star Trek als de Star Trek-films werd plots een tijdje verbannen van Google+. Wat de reden van de blokkade precies is geweest is niet duidelijk al is het vermoeden dat de acteur werd geblokkeerd omdat Google dacht dat het om een nep-profiel ging. Shatner keerde na een aantal uur weer terug op het sociale netwerk en plaatste het bericht: "I am back plusers! I still do not know what happened but I will refrain from saying hello again for a while just in case. My best, Bill."

Google zelf wilde tot op heden niet reageren op de blokkade.

Verifiëren

En dit is momenteel nog een probleempje van het sociale netwerk. Er zijn inmiddels diverse accounts van bekendheden maar het is in lang niet alle gevallen duidelijk welke accounts echt zijn. Momenteel lijken in ieder geval de profielen van Ashton Kutcher en Lady Gaga echt te zijn maar zoals gezegd zwerven er ook genoeg nep-profielen rond.

Google zou inmiddels wel al druk bezig zijn met de ontwikkeling van een systeem om aan te tonen dat bepaalde accounts van beroemdheden echt zijn, iets wat wel eens op een vergelijkbare manier zou kunnen gaan werken als in het geval van Twitter.

Lees meer over: ,