Google presenteert 32 GB Nexus 7, nieuwe Nexus 10 en Nexus 4

Aanvankelijk zou Google een evenement organiseren in New York maar dit ging niet door vanwege orkaan Sandy. Met het vervallen van het evenement heeft Google ervoor gekozen om de nieuwe producten dan maar middels een blogbericht aan te kondigen.

Nexus 7

Als eerste de Nexus 7. Het 8 GB model zal gaan verdwijnen en tegelijkertijd introduceert Google een nieuwe 32 GB Nexus 7 zoals al werd verwacht, dit model is tevens beschikbaar met 3G. De 32 GB versie zonder 3G kost 249 dollar en met 3G kost de tablet 299 dollar, de 16 GB versie van de tablet gaat voor 199 dollar over de toonbank. Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe 32 GB model met 3G in Nederland beschikbaar zal gaan komen. De Nexus 32 GB met 3G zal vanaf 13 november in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië, Frankrijk, Spanje en in Canada te koop zijn.

Nexus 10

Dan de introductie van de Nexus 10. Er waren recent al de nodige geruchten over een nieuwe tablet van Google in samenwerking met Samsung en in de afgelopen dagen werd al duidelijk dankzij uitgelekte foto's en een uitgelekte handleiding dat de nieuwe tablet Nexus 10 zou gaan heten. Het gaat om een tablet met een 10 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Het apparaat is 8.9 mm dik, weegt 603 gram, heeft een 5 megapixelcamera aan de achterkant en een 1,9 megapixelcamera aan de voorkant. De batterij is goed voor negen uur video's afspelen, de standby-tijd bedraagt 500 uur.

Standaard beschikt de nieuwe Nexus 10 tablet over Android versie 4.2. Het 16 GB model is er voor 399 dollar, het 32 GB model is er voor 499 dollar. Het apparaat kan vanaf 13 november aangeschaft worden in de Google Play Store in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië, Frankrijk, Spanje en als laatste ook in Canada.

Nexus 4

Google heeft ook de Nexus 4 gepresenteerd, een nieuwe smartphone gemaakt in samenwerking met LG. Het toestel beschikt over een quadcore-processor, een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280 x 768 pixels en een opslagcapaciteit van 8GB. De Nexus 4 is 9,1 millimeter dik en weegt 139 gram, standaard is Android 4.2 geïnstalleerd. Tevens is het mogelijk om het toestel draadloos op te laden. Aan de achterkant van het toestel een 8 megapixelcamera en aan de voorkant een 1,3 megapixelcamera.

De Nexus 4 komt eveneens als de Nexus 7 3G met 3G en de Nexus 10 niet direct naar Nederland. Het toestel zal in eerste instantie alleen gaan komen naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië, Frankrijk, Spanje en Canada.

Android 4.2 en Google Play

Naast de bovenstaande aankondigingen heeft Google zoals verwacht versie 4.2 van Android uitgebracht. Met deze versie kunnen nu op tablets meerdere gebruikers tegelijkertijd inloggen en Google Now is bijgewerkt. Google Now kan nu meer informatie geven, onder andere over vluchten, hotels, reserveringen in restaurants, aandelen en films. Een overzicht van alle nieuwe features van Android 4.2 is te vinden op deze pagina. Het is niet duidelijk wanneer Android 4.2 beschikbaar komt voor oudere toestellen.

Als laatste Google Play. De mogelijkheid van het kunnen aanschaffen van films is nu beschikbaar in Canada, Frankrijk, Spanje, Australië en in het Verenigd Koninkrijk. Wat betreft muziek heeft Google een overeenkomst gesloten met Warner Music en een nieuwe feature maakt het uploaden van muziek eenvoudiger. Google kan de volledige collectie van een gebruiker scannen en op basis daarvan de muziek aan de online bibliotheek toevoegen, zodoende is het dus niet meer nodig om die nummers zelf te uploaden.

Het kunnen kopen van muziek in de Play Store komt vanaf 13 november naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje, wederom hoort Nederland er niet bij.

Lees meer over: , , ,