Google Politiek Plus nu ook in Nederland voor verkiezingen

Eind mei 2010 voor de Tweede Kamerverkiezingen opende Google een website waarop alle programma's van de politieke partijen doorzocht en bekeken konden worden en aanvullend hierop opende YouTube in samenwerking met de NOS een videokanaal getiteld Nederland Kiest. Dit keer voor de Tweede Kamerverkiezingen volgende maand pakt Google het anders met de introductie van de site Politiek Plus.

De website, die is gebaseerd op Google Nieuws werd eerder dit jaar in het leven geroepen door het bedrijf speciaal om informatie te verschaffen over verkiezingen in een bepaald land. Onder andere in Frankrijk, Egypte, Senegal, Mexico en in de Verenigde Staten werd Politiek Plus al geïntroduceerd en nu is Nederland aan het lijstje toegevoegd.

Zodra je de website opent zie je direct een overzicht van het laatste nieuws omtrent de verkiezingen, aan de linkerkant kan er gefilterd worden op politieke partij en op thema. Tevens zijn op de website de Google+ pagina's van de politieke partijen te vinden evenals een overzicht van de live hangouts met politici die in de komende tijd gaan plaatsvinden.

Google zal op de avond van de verkiezingen in samenwerking met het ANP een kaart tonen met live de uitslagen per gemeente, deze kan ook ingesloten worden op een site.

Lees meer over: ,