Google Play voor muziek, films, boeken en applicaties

Google heeft enkele momenten geleden Google Play geïntroduceerd. Toevallig doken er gisteren al berichten op over een reeks domeinnamen die Google recent heeft geregistreerd en allen op een bepaalde manier verwijzen naar Google Play, het was echter op dat moment onduidelijk waarvoor de domeinnamen diende.

Google Play

Google Play is de nieuwe bestemming van Google voor alle digitale entertainment (muziek, films, boeken en applicaties). Het gaat om een combinatie van meerdere bestaande producten, de Android Market, Google Music en de Google eBookstore.

Google geeft aan dat entertainment leuk moet zijn maar dat dit in de praktijk niet altijd het geval is, denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je druk bent met het verplaatsen van bestanden naar een andere computer of naar een ander apparaat. Google Play moet hier een einde aan maken door te zorgen dat alles altijd op alle apparaten beschikbaar is, via een enkel product. Om dit te realiseren wordt daarom alles online opgeslagen.

Je koopt bijvoorbeeld muziekalbum op je laptop en het album is dan ook direct beschikbaar op je telefoon of een ander apparaat. Of je begint met het kijken van een film op je tablet en je kijkt later verder op een ander apparaat. Samenvattend heb je dus alles onder één dak en geeft Google Play je de mogelijkheid om 20.000 nummers gratis op te slaan, er kan muziek aangeschaft worden, je kunt 450.000 Android applicaties en games downloaden, er is een grote selectie eBooks beschikbaar en je kunt films huren.

Android Market

De Android Market, Google Music en de Google eBookstore worden vanaf vandaag onderdeel van Google Play. Op de Android Market site is het nieuwe Google Play logo op dit moment al te zien. De Android Market app op telefoons en tablets zal in de komende dagen worden bijgewerkt naar de Google Play Store app. Voor gebruikers die muziek, films, boeken en applicaties hebben aangeschaft geldt dat dit zal worden overgezet.

Beschikbaarheid

Nu is het zo dat muziek, films, boeken en applicaties alleen beschikbaar zijn voor gebruikers in de Verenigde Staten. In Canada en het Verenigd Koninkrijk zijn alleen films, boeken en applicaties beschikbaar, in Australië alleen boeken en applicaties en in Japan alleen films en applicaties. Voor alle andere landen waaronder dus ook Nederland is Google Play eerst alleen de nieuwe bestemming voor Android applicaties.

In de onderstaande video's wordt Google Play verder uitgelegd.