Google Play Music gelanceerd in Nederland

Google Play Music gelanceerd in Nederland

Google heeft Google Play Music vanaf vandaag beschikbaar gemaakt in Nederland. De streamingdienst van Google biedt gebruikers de mogelijkheid hun eigen digitale muziekcollectie te uploaden en online toegankelijk te maken en uit te breiden door nieuwe muzieknummers aan te schaffen. Via een All Access-abonnement is bovendien alle muziek uit de uitgebreide Google Play-collectie te beluisteren. De muziek is te streamen vanaf elke computer, Android-tablet of Android-smartphone. Alle vooraf geselecteerde nummers zijn ook offline te beluisteren op het moment dat er geen internetverbinding beschikbaar is. Met de introductie van de nieuwe muziekdienst biedt Google Play nog meer online entertainment en is het de centrale plek voor favoriete apps, games, boeken en muziek.

Hoe werkt het?

Google Play Music biedt je de mogelijkheid om tot 20.000 nummers uit je muziekcollectie gratis op internet op te slaan, zodat je ernaar kunt luisteren vanaf je smartphone, tablet of computer. Je treft er ook een muziekwinkel aan met tracks van alle grote platenmaatschappijen en duizenden onafhankelijke labels. Het gaat hierbij om meer dan 18 miljoen nummers. Zo kun je jouw muziekcollectie steeds verder uitbouwen. Met de nieuwe Google muziekdienst All Access krijgen maandabonnees daarnaast onbeperkte toegang tot een enorme verzameling muziek die op alle mogelijke apparaten zijn te beluisteren. En het mooie is dat al deze nummers zijn ‘vast te pinnen’, zodat ze op je telefoon of tablet beschikbaar blijven als je offline bent of als je geen internetverbinding beschikbaar hebt.

Persoonlijk muziekkanaal

All Access biedt je bovendien de mogelijkheid een persoonlijk muziekkanaal te creëren met al je favoriete nummers, artiesten en groepen, zonder advertenties. Daarnaast kun je tips van muziekexperts raadplegen of nieuwe muziek ontdekken door op genre te zoeken. Op het tabblad ‘nu luisteren’ zie je in één oogopslag al je favoriete artiesten en muziekkanalen, zodat je hier direct naar kunt luisteren zodra je jouw persoonlijke muziekbibliotheek opent.

Prijs en beschikbaarheid

Mensen kunnen All Access nu een maand gratis uitproberen. Daarna betaal je slechts 7,99 euro per maand. Het normale tarief voor gebruikers die zich aanmelden na 15 november 2013 bedraagt 9,99 euro per maand, met een gratis proefperiode van 30 dagen.

google_play_music

Lees meer over: , , ,