Google Play Gift Cards en Wensenlijstje

Google komt binnenkort met Gift Cards voor Google Play zo is ontdekt na enig speurwerk en zo blijkt uit een uitgelekte foto. Vergelijkbaar met de huidige iTunes Gift Cards van Apple kan er op deze manier een cadeaubon worden gegeven aan iemand met een apparaat met Android die vervolgens gebruikt kan worden in de webwinkel van Google om bijvoorbeeld applicaties, films of muziek aan te schaffen. Tevens werd de link play.google.com/redeem gevonden maar het openen levert vooralsnog verder niets op.

Uit een uitgelekte foto blijkt dat dat het in ieder geval gaat om Gift Cards van 10 en 25 dollar. Het is nog niet duidelijk wanneer Google dit precies gaat introduceren. Apple kwam in 2010 met iTunes Gift Cards en ook RIM, maker van BlackBerry kent deze mogelijkheid.

Wensenlijstje

Aanvullend zal er ook een mogelijkheid worden toegevoegd aan Google Play om items aan een wensenlijstje toe te voegen. Hieraan kunnen dan applicaties, boeken, films, muziek en tijdschriften aan worden toegevoegd. Voor gebruikers in Nederland is dit iets beperkter omdat hier tot op heden alleen applicaties gekocht kunnen worden. De items toegevoegd aan het wensenlijstje kunnen dan eventueel later aangeschaft worden.

Lees meer over: , ,