Google Play Gift Cards beschikbaar maar alleen in Verenigde Staten

De geruchten waren er vorige week al maar nu is daar de bevestiging van de komst van Google Play Gift Cards. De nieuwe cadeaukaarten zijn vergelijkbaar met iTunes Gift Cards van Apple die al langer bestaan en kunnen aangeschaft worden om iemand met een Android-apparaat cadeau te doen die vervolgens voor een bepaald bedrag muziek, applicaties, films, boeken en spellen kan kopen in de webwinkel van Google. Tevens zijn de kaarten te gebruiken om aanvullingen binnen bijvoorbeeld spellen aan te schaffen.

Er zijn in eerste instantie drie smaken, 10, 25 en 50 dollar maar vooralsnog zijn de Gift Cards helaas alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. In de komende weken komen de cadeaukaarten beschikbaar in diverse winkels van Target, GameStop en RadioShack door het gehele land. Eind deze maand zal Walmart.com de kaarten ook aan gaan bieden.

Het is niet duidelijk wanneer de kaarten in andere landen beschikbaar komen. Overigens is het niet mogelijk om de kaarten te gebruiken voor abonnementen of hardware.

Lees meer over: , ,