Google plaatst Tsunami Alert op homepage

Google heeft vandaag een aantal meldingen geplaatst op de homepage van Google.com vanwege de serie aardbevingen in Japan en de tsunami die daar op volgde. De eerste waarschuwing die op de homepage werd geplaatst, "Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan.".

Deze waarschuwing werd later opgevolgd door een vergelijkbare waarschuwing en inmiddels is er een link geplaatst naar een Google Crisis Response pagina met allerlei informatie rondom de aardbeving en de tsunami. Crisis Response is een initiatief van Google om zodoende snel informatie te kunnen bieden in het geval van rampen.

Person Finder

Op deze pagina staat onder andere de Person Finder waarmee mensen snel in contact kunnen komen met vrienden en familie maar ook kan er informatie geplaatst worden over betrokkenen. Op het moment van schrijven bevat de applicatie meer dan 7200 records.

Verder realtime updates en een blokje met nieuws en linkjes naar Google Maps. De pagina is hier te vinden en beschikbaar in het Engels en uiteraard in het Japans.

Lees meer over: ,