Google plaatst opties In Cache en Vergelijkbaar in nieuw menu

Google heeft in de zoekresultaten een nieuw groen pijltje toegevoegd achter elk zoekresultaat. Het klikken op het pijltje toont een menu met de opties In cache, Vergelijkbaar en Delen. De knop Delen is alleen te zien als je bent ingelogd en dient ervoor om het zoekresultaat op Google+ te kunnen delen. De nieuwe manier om deze opties te openen werd recent nog gespot in een van de vele experiment van het bedrijf.

Tot op heden was het zo dat je op een zoekresultaat moest gaan staan waarna er een pijl aan de rechterkant naast het zoekresultaat tevoorschijn kwam, het met de muis gaan staan op deze pijl toonde een preview van de pagina en de In cache en Vergelijkbaar. De screenshots van zoekresultaten zijn hiermee komen te vervallen, het is niet duidelijk of dit definitief is of dat Google deze previews later nog weer toe zal gaan voegen aan het menu.

De Instant voorbeelden van sites werden in november 2010 door Google geïntroduceerd.

google_opties_menu_zoekresultaat

Google Afbeeldingen

Google experimenteert overigens ook momenteel nog met de manier waarop gerelateerde afbeeldingen worden getoond boven de zoekresultaten van de afbeeldingenzoeker. Nu is het nog zo dat Google bovenaan een aantal gerelateerde zoekopdrachten toont, zodra je op een zoekopdracht gaat staan met de muis komen er een aantal voorbeelden in beeld. In het experiment is te zien dat er boven de gerelateerde zoekopdrachten direct al vier verschillende thumbnails per zoekopdracht worden getoond.

google_gerelateerde_afbeeldingen