Google plaatst Google+ berichten en profielen aan rechterkant

Een nieuw experiment betreffende de zoekresultaten en 'Search plus Your World' gespot door Search Engine Land. Tot op heden was het zo dat als onderdeel van Direct Connect berichten afkomstig van een gekoppelde Google+ onder een zoekresultaat werden geplaatst zoals hieronder in de screenshot is te zien in het geval van TV Guide.

Nieuw is nu dat Google deze recent geplaatst berichten in een blok rechts naast de zoekresultaten plaatst waarbij het niet uitmaakt of je bent ingelogd of niet.

Aanvullend op het bovenstaande wordt ook informatie over een persoon aan de rechterkant getoond. Zodra je gaat zoeken naar een persoon zal Google profielen tussen de gegeven suggesties plaatsen, normaal is het dan zo dat als diegene actief is op Google+ informatie afkomstig van het sociale netwerk boven de zoekresultaten wordt geplaatst. In het experiment staat dit dus rechts waarvan hieronder een screenshot.

Samen met het bovenstaande maakt het de zoekresultaten weer een stuk overzichtelijker en krijg je weer iets minder het gevoel dat Google+ te actief wordt gepromoot.