Google past Chinese versie zoekmachine aan

Google heeft vernomen van gebruikers op het vasteland van China dat de zoekmachine niet altijd even betrouwbaar is, iets wat afhankelijk is van de zoekopdracht en browser. Aangegeven wordt dat gebruikers met regelmaat een foutmelding te zien krijgen waarin wordt gemeld dat de zoekmachine niet beschikbaar is. Als dit voorkomt dan kan het zeker een minuut of langer duren voordat de gebruiker weer verder kan gaan met zoeken.

In de onderstaande video geeft Google een demonstratie hiervan.

Google heeft de eigen systemen flink onderzocht maar geen problemen gevonden. Na het kijken naar de feedback van gebruikers bleek dat deze onderbrekingen samenhangen met bepaalde zoekopdrachten, hoewel Google het woord 'censuur' niet noemt is dit uiteraard wel de reden van de onderbrekingen. Daarom zal Google nu gebruikers van te voren gaan waarschuwen als ze een zoekopdracht intypen die mogelijk voor een onderbreking zal gaan zorgen, een voorbeeld is te zien in de onderstaande screenshot.

Een gebruiker heeft dan de keuze om toch door te gaan of om de zoekopdracht aan te passen. Ook staat er in de melding een link naar een pagina met meer informatie.

Lees meer over: ,