Google+ Pagina’s voor bedrijven en Direct Connect

Het heeft lang geduurd maar het moment is dan eindelijk daar. Google heeft zojuist laten weten dat Google+ Pagina's voor bedrijven en merken zijn gearriveerd. De eerste pagina's staan inmiddels al online en een overzicht hiervan zie je hieronder. Het is echter op dit moment nog niet mogelijk om als bedrijf nu een pagina aan te maken maar dit zal in de komende dagen mogelijk worden. Als het daadwerkelijk zover is dan kan een pagina aangemaakt worden op plus.google.com/pages/create.

Als de pagina aangemaakt is kan een bezoeker deze waarderen door op de +1 knop te klikken en delen op Google+ via de knop die eronder staat. Links is tevens het aantal volgers te zien. Rechtsboven kan een pagina dan toegevoegd worden aan een kring en direct achter de naam staat een icoon waaraan te zien is dat het een pagina betreft.

Beheerders

Zodra je een pagina gaat aanmaken dan heb je de keus uit vijf verschillende categorieën. Na het kiezen van een categorie kan er een naam in worden gevuld evenals een URL van de bijbehorende website. Degene die de pagina aanmaakt is dan de beheerder, een optie om meerdere beheerders toe te voegen gaat in de toekomst nog volgen. Na het aanmaken kan er gekozen worden om Google+ te gebruiken als pagina of als jezelf.

Communicatie

Qua communicatie kunnen berichten gestuurd worden naar alle gebruikers die de pagina hebben toegevoegd aan een kring. Verder is het mogelijk om volgers in verschillende kringen te plaatsen zodat berichten ook specifiek naar een groep gestuurd kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan aanbiedingen voor trouwe lezers. Er kan ook een hangout gestart om direct te communiceren met volgers om bijvoorbeeld problemen op te lossen.

+1 knop

Pagina's kunnen andere pagina's geen +1 geven en pagina's kunnen andere dingen op internet ook niet waarderen. Wel kan er een +1 gegeven worden aan opmerkingen van gebruikers die tevens opnieuw gedeeld kunnen worden. Het is daarnaast mogelijk om in te stellen dat alle +1's op een website (mits de knop aanwezig is) en in de zoekresultaten gekoppeld worden aan een pagina waarop dan al deze +1's bij elkaar opgeteld worden.

Direct Connect

Aanvullend op pagina's voor bedrijven en merken introduceert Google twee nieuwe manieren die het makkelijk maken om binnen de zoekmachine eenvoudig Google+ Pagina's toe te voegen aan kringen. De nieuwe pagina's worden als eerste opgenomen in de zoekresultaten en als tweede is er een nieuwe feature genaamd Direct Connect.

Met Direct Connect kun je eenvoudig direct de juiste pagina van een bedrijf openen. Dit doe je door in het zoekveld een "+" te typen gevold door de bedrijfsnaam, dus bijvoorbeeld +Google. Als je dit de eerste keer doet en een pagina opent dan kan er direct ingesteld worden dat een pagina voortaan automatisch aan een kring wordt toegevoegd.

Badge

Als je als bedrijf eenmaal een nieuwe pagina hebt aangemaakt dan wil je deze natuurlijk graag promoten en wil je ook graag gevonden worden op de hierboven genoemde manier. Daarvoor is er een speciale Google+ badge in het leven geroepen zodat bezoekers direct op een website de pagina aan een kring kunnen toevoegen zonder de website te hoeven verlaten, vergelijkbaar met knoppen van Facebook en Twitter.

De badge volgt in de komende dagen en is er in verschillende smaken. Belangrijk om te weten is dat deze badge, of als alternatief alleen een code noodzakelijk is om in aanmerking te komen voor Direct Connect. Het aanmaken van een badge kan hier.

Overzicht pagina's

Hieronder een overzicht met pagina's die momenteel al bestaan.

Volg WebSonic.nl op Google+, de nieuwe pagina is hier te vinden.

Lees meer over: , ,