Google+ pagina’s beheren met HootSuite

HootSuite heeft aangekondigd dat Google+ nu beschikbaar is voor alle 5 miljoen gebruikers. In november vorig jaar begon Google een test met een aantal partners waaronder HootSuite betreffende het beheer van pagina's op het sociale netwerk.

Echter omdat het een test betrof kon HootSuite op dat moment slechts 200 Enterprise klanten toegang geven tot deze functionaliteit maar nu Google dit limiet nu eindelijk heeft opgeheven kan het sociale netwerk verder worden uitgerold naar alle gebruikers.

HootSuite geeft aan dat sinds de samenwerking werd aangekondigd in november de toevoeging van Google+ de meest gevraagde feature is door gebruikers, 12.000 verzoeken op het Google+ formulier en 8000 verzoeken werden geplaatst in het feedback forum. Om een pagina van Google+ toe te kunnen voegen maakt het niet uit of je een Gratis, Pro of Enterprise account van HootSuite hebt. Na het toevoegen van een pagina kies je net als op het sociale netwerk zelf eventueel kringen om specifiek een bericht mee te delen, ook is het mogelijk om net als voor andere netwerken berichten in te plannen. Ook kan een RSS feed worden gekoppeld zodat berichten automatisch worden geplaatst.

Voor de duidelijkheid, het is niet mogelijk om een profiel te beheren met HootSuite.

Lees meer over: , ,