Google+ Pagina Badge

Nu het mogelijk is om een Google+ Pagina aan te maken als bedrijf of merk wil je als beheerder deze pagina natuurlijk promoten. Speciaal hiervoor heeft Google een badge beschikbaar gemaakt die eenvoudig geplaatst kan worden op een website.

Op dit moment betreft het nog een statisch icoon die simpelweg linkt naar een pagina maar binnenkort komt er een badge beschikbaar waarmee bezoekers direct op een website een pagina kunnen toevoegen aan een kring zonder de website te hoeven verlaten. Vergelijkbare oplossingen bestaan momenteel al van Facebook en Twitter.

Badge maken

Om een badge te maken ga naar deze pagina. Vul dan eerst bovenin het ID van de gewenste pagina in. Deze is te vinden in de URL na het openen van de pagina.

De volgende stap is dan het kiezen van de gewenste stijl, je hebt hier de keuze tussen een klein pictogram, een middelgroot pictogram en een groot pictogram. Detail hierbij is dat het om het nieuwe logo van Google+ gaat. Gewoon een link plaatsen met een eigen icoon of zonder icoon kan uiteraard ook. Na het kiezen van een stijl komt de code beschikbaar.

Het plaatsen van een badge bestaat uit twee delen. Als eerste moet er een regel geplaatst worden in het HEAD gedeelte van de website en daarnaast is er de code van de link zelf. Met name de eerste regel is belangrijk omdat hierdoor de pagina in aanmerking komt voor Direct Connect. Als alternatief om de koppeling te maken is het ook voldoende door rel="publisher" toe te voegen aan de code van een link naar de pagina.

Het toevoegen van de link is geen garantie dat je pagina wordt toegevoegd, het is in ieder geval belangrijk dat je met regelmaat nieuwe berichten plaatst en meer volgers krijgt.

Update

Google heeft inmiddels ook de badge beperkt beschikbaar gemaakt waarmee gebruikers direct op een website een pagina kunnen toevoegen aan een kring. Deze badge is eerst alleen beschikbaar voor gebruikers die deelnemen aan de platform preview.

Volg WebSonic.nl op Google+, de nieuwe pagina is hier te vinden.

Lees meer over: ,