Google overwoog Felix Baumgartner Google-bril mee te geven

De Oostenrijkse parachutist Felix Baumgartner heeft zijn sprong gemaakt vanaf uiteindelijk een hoogte van 39 kilometer en is na een vrije val van slechts een aantal minuten weer veilig op de grond geland. Met een snelheid van ruim 1100 kilometer per uur doorbrak hij de geluidsbarrière al moet er nog wel een bevestiging komen van het record.

Wat in dit geval erg mooi geweest zou zijn was als Baumgartner de nieuwe bril van Google op zou hebben gehad en het blijkt dat hier daadwerkelijk even over gesproken is. Op Twitter blijkt dit uit een gesprek tussen Danny Sullivan en een medewerker van YouTube. De medewerker van YouTube geeft aan dat het besproken is om Baumgartner te voorzien van een bril tijdens de sprong maar dat dit uiteindelijk vanwege diverse redenen niet is doorgegaan, "we discussed it but other factors prevented that from being safely deployed."

Zou Baumgartner de bril op hebben gehad dan zouden de beelden ongetwijfeld spectaculair zijn geweest. Eerder dit jaar nog demonstreerde Google de bril tijdens Google I/O in samenwerking met een aantal parachutisten. Tijdens de presentatie van de medeoprichter van Google, Sergey Brin sprongen een aantal parachutisten boven San Francisco uit een zeppelin met allen een bril op wat zorgde voor spectaculaire beelden.

Lees meer over: , ,