Google opent winkeltje in Londen, Chromezone

Google treed in de voetsporen van Apple en Microsoft en heeft een klein winkeltje geopend in Londen. Het gaat om een winkel met de naam Chromezone gevestigd binnen een vestiging van PC World in de wijk Tottenham. In de winkel zijn Chromebooks te vinden die hier uitgeprobeerd en aangeschaft kunnen worden evenals diverse accessoires. Speciaal getrainde medewerkers zijn aanwezig om klanten uitleg te geven en te adviseren.

Zoals je ziet in de foto hieronder gaat het om twaalf uitgestalde laptops die staand of zittend uit te proberen zijn. Het plan van Google is om in de komende maanden wereldwijd meer van dit soort kleine winkeltjes te gaan starten, de volgende winkel wordt eind volgende week al geopend in het Lakeside Shopping Centre in Essex.

Arvind Desikan

Hoofd consumenten marketing voor Google in het Verenigd Koninkrijk, Arvind Desikan zegt: "It is our first foray into physical retail. This is a new channel for us and it’s still very, very early days. It’s something Google is going to play with and see where it leads."

Uit een onderzoek dat Google heeft uitgevoerd blijkt dat de meeste laptops worden verkocht via winkels. Bovendien concludeert Google dat mensen die het apparaat op deze manier zelf uitproberen beter begrijpen wat het idee van een Chromebook precies is.

Lees meer over: ,