Google opent website voor de Oscaruitreiking zondag

oscar_googleEerder vandaag zag je de voorspellingen van zoekmachine Bing betreffende de Oscars gebaseerd op uitgevoerde zoekopdrachten, de 85ste uitreiking van de Oscars zal aanstaande zondag in het Dolby Theatre in Hollywood gaan plaatsvinden. Na de voorspellingen van Bing komt Google met een eigen website gericht op de Oscars.

De voorspellingen van Google komen overeen met de voorspellingen van Bing. Gebaseerd op uitgevoerde zoekopdrachten zal volgens Google de film Argo, geregisseerd door Ben Affleck die ook de hoofdrol voor zijn rekening neemt uitgeroepen worden tot de beste film. De Oscar voor beste acteur zal gaan naar Hugh Jackman voor zijn rol in Les Misérables en Jennifer Lawrence zal het bedrijf de Oscar voor beste actrice gaan winnen.

Anne Hathaway wint volgens Google de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol en Christoph Waltz zal de Oscar voor beste mannelijke bijrol mee naar huis gaan. Wat betreft deze laatste categorie wijkt Google af van Bing want volgens de zoekmachine van Microsoft is Robert De Niro is het meest favoriet voor de Oscar voor de beste mannelijke bijrol. De beste regisseur zal volgens de website Steven Spielberg worden voor de film Lincoln.

Op de website worden verder diverse producten van Google gepromoot waaronder de applicaties voor Android, iPhone en iPad. Er is een link naar de applicatie van de organisatie zelf en een link naar de Google+ pagina om al het laatste nieuws over de uitreiking te ontvangen. De website van Google speciaal voor de Oscars is hier te vinden.

Lees meer over: ,