Google opent The Google Shop in Londen

Google opent The Google Shop in Londen

In het Verenigd Koninkrijk heeft Google een eigen winkel geopend binnen de vestiging van Currys PC World in Londen. In de winkel die de naam The Google Shop draagt worden apparaten met Android verkocht zoals smartphones en tablets, voor Chromebooks kun je hier terecht evenals de Chromecast. Alle producten kunnen ter plekke net als in bijvoorbeeld de Apple Store eerst worden uitgeprobeerd voor een eventuele aanschaf.

Het bedrijf wil verder regelmatig workshops gaan geven voor klanten die bijvoorbeeld gaan over online beveiliging, het gebruik van mobiele apparaten en over hoe verschillende apparaten met elkaar samen kunnen werken. Met 'Virtual Space Camps' hoopt Google kinderen de beginselen van het programmeren bij te brengen, leraren worden uitgenodigd voor 'Open House' events om informatie te krijgen over de educatieve tools van Google.

Aan vermaak is ook gedacht, zo is er een wand waar bezoekers met een digitale spuitbus op kunnen tekenen en er is een groot scherm om de wereld met Google Earth mee te verkennen. De shop is te vinden in Currys PC World aan Tottenham Court Road. Later dit jaar zullen er ook in vestigingen van Currys in Fulham en Thurrock shops worden geopend. Hieronder zie je een aantal foto's van de nieuwe shop gemaakt door Venturebeat.com.

In 2011 opende Google overigens al eens een kleinere winkel in dezelfde vestiging van Currys PC World. De naam van de kleine shop was destijds Chromezone en diende met name om Chromebooks en accessoires te demonstreren en uiteraard ook te verkopen.

Lees meer over: