Google opent Android Market website

In de afgelopen jaren was de online winkel van Google met applicaties voor Android alleen bereikbaar vanaf een toestel maar zojuist heeft Google de Android Market website gelanceerd. Zodoende kun je eenvoudig op je computer op zoek gaan naar leuke en handige applicaties voor je telefoon. In totaal zijn er momenteel meer dan 100.000 applicaties beschikbaar.

Op de homepage zie je direct een aantal uitgelichte applicaties, een overzicht van de populairste betaalde applicaties en de populairste gratis applicaties. Hoewel de winkel grotendeels in het Engels is zijn de categorieën aan de linkerkant in het Nederlands. Op de detailpagina van een applicatie zie je een omschrijving, screenshots, een link naar de ontwikkelaar, de laatste updates, reviews, het aantal downloads, de eventuele prijs, een QR-code plus een knop om de applicatie te delen op Twitter.

Als je al applicaties hebt aangeschaft en gedownload dan kun je inloggen om onder “My Market Account” een overzicht van alle applicaties die je hebt gekocht en gedownload te bekijken. De Android Market website is te bereiken op: market.android.com.

De website werd zojuist gelanceerd tijdens een persconferentie in Mountain View waar een demonstratie werd gegeven van Honeycomb (Android 3.0). Honeycomb is de nieuwste versie van het besturingssysteem Android en is specifiek gericht op tablets. Tevens werden er een aantal applicaties getoond geoptimaliseerd voor Honeycomb.

Lees meer over: , , ,