Google ontvangt waarschuwingen MPAA

De Motion Picture Association of America (MPAA), die opkomt voor de rechten van de Amerikaanse filmindustrie heeft gedreigd om Google af te sluiten van het internet. Werknemers van Google, althans een aantal blijken namelijk actieve gebruikers te zijn van BitTorrent. Jaarlijks sporen filmstudio's en platenmaatschappijen duizenden overtreders van de auteursrechtenwet op die illegaal films en muziek via BitTorrent-sites verspreiden en downloaden. Overtreders die gevonden worden krijgen een waarschuwing toegestuurd om onder dreiging van afsluiting hiermee te stoppen.

Een aantal van deze waarschuwingen blijken terecht te zijn gekomen op het hoofdkantoor van Google. "Copyright infringement also violates your ISP’s terms of service and could lead to limitation or suspension of your Internet service", zo waarschuwt de MPAA. Nu hoeft Google zich niet direct zorgen te maken over deze waarschuwingen want dit soort berichten leiden, ook in het geval van individuele overtreders vrijwel nooit tot daadwerkelijke actie en moeten gewoon als waarschuwing worden opgevat.

Het is in ieder geval opvallend dat Google juist onlangs begon met het lichtelijk tegenwerken van BitTorrent gerelateerde zoekopdrachten. Het is niet bekend of Google intern de berichten door heeft gestuurd naar de medewerkers als dit al mogelijk is.

Lees meer over: