Google onder 90 procent marktaandeel in Verenigd Koninkrijk

Het marktaandeel van Google in het Verenigd Koninkrijk is onder de 90 procent gedoken volgens cijfers van Experian Hitwise, dat Google onder de 90 procent uitkwam gebeurde voor het laatst vijf jaar geleden. In de maand oktober kwam Google uit op 89,33 procent, het marktaandeel bedroeg in september nog 90,74 procent. Afgelopen jaar in oktober had Google in het Verenigd Koninkrijk een marktaandeel van in totaal 91,02 procent.

Waar Google marktaandeel inleverde wonnen de concurrenten en dan met name Bing. De zoekmachine van Microsoft staat uiteraard nog ver achter op Google maar langzaam weet Bing wel terrein te winnen. Wat betreft de afgelopen maand is het marktaandeel uitgekomen op 4,71 procent, dit was nog 3,98 procent in september. Vergeleken met oktober afgelopen jaar is Bing 3,85 procent gestegen. Net als in de Verenigde Staten staat Yahoo op de derde plaats echter hier met slechts een marktaandeel van 3,33 procent, in september was dit nog 2,83 procent. Ask volgt op de vierde plaats met 2,13 procent.

Experian Hitwise geeft aan dat er in totaal 18 keer meer zoekopdrachten worden verwerkt door Google dan alle zoekopdrachten verwerkt door de andere zoekmachines samen.

China

Uit een ander onderzoek blijkt dat Google in China steeds meer marktaandeel aan het verliezen is sinds de terugtrekking uit het land. Google staat in het land met een marktaandeel van 4,72 procent nu op de vierde plaats. De eerste plaats is voor Baidu met 72,97 procent, daarna volgt Qihoo met 9,64 procent en op drie staat Sogou 7,83 procent.

Lees meer over: , , , ,