Google+ nu open voor iedereen en eindelijk een zoekfunctie

Het was dinsdag 28 juni toen Google kwam met een nieuw sociaal netwerk, Google+. Vanaf dat moment was toegang tot het sociale netwerk zeer beperkt en een account openen kon alleen op basis van uitnodigingen. Vlak na de introductie ontstond er dan ook een heuse run op deze uitnodigingen die zelfs op eBay werden aangeboden.

Nu 12 weken later is het moment daar dat uitnodigingen niet langer nodig zijn nu het sociale netwerk volledig is opengesteld. Iedereen kan een account aanmaken door te gaan http://google.com/+ en hier te klikken op de rode knop 'Aanmelden'.

Met het openstellen zijn er tevens nieuwe features aangekondigd. Deze toevoegingen waaronder een broodnodige zoekfunctie worden in de komende dagen uitgerold.

Zoeken

Sinds het begin is er geen zoekfunctie aanwezig, een bijzonder groot gemis. Met het openstellen van het netwerk volgt er nu ook eindelijk een zoekfunctie. Door een zoekopdracht te typen in het zoekveld bovenin toont Google zowel relevante gebruikers als berichten. Na het uitvoeren van een zoekopdracht kan er gefilterd worden op berichten, gebruikers of sparks. Daarnaast staat er een knop om een zoekopdracht op te slaan.

Hangouts Mobiel

Hangouts zijn nu ook in de mobiele versie van Google+ beschikbaar. In eerste instantie is er alleen ondersteuning voor apparaten met het besturingssysteem Android 2.3 of hoger en een camera aan de voorkant. Op korte termijn zal ook iOS gaan volgen.

Hangouts On Air

Een andere nieuwe feature omtrent Hangouts is genaamd 'On Air'. In dat geval kan iedereen meekijken naar een live uitzending en kan de sessie opgenomen worden. Naast dat iedereen mee kan kijken kunnen er 9 andere gebruikers, zoals normaal meedoen met de Hangout. De functie om zelf een live uitzending te starten is eerst slechts beperkt beschikbaar en zal nog verder worden getest. Wel kan iedere gebruiker meekijken en om te beginnen is er op woensdagavond een live uitzending met rapper en zanger Will.i.am.

Overige toevoegingen

Verder nog enkele andere nieuwe opties zoals het delen van je eigen scherm (screenshot hieronder) met iedereen in een Hangout. Sketchpad om even wat de tekenen, of om samen te tekenen en als laatste Google Docs om iets te schrijven of te presenteren.

Lees meer over: ,